SPF aan tafel bij staatssecretaris

Jochem Sluis, bestuurslid van ons pensioenfonds, was samen met andere jonge pensioenbestuurders te gast bij demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma (SZW). Het gesprek ging over pensioen in de toekomst, over diversiteit in pensioenbesturen en over jongeren en pensioen.

Pensioen in de toekomst
Hoe laten we het pensioenstelsel in Nederland beter aansluiten bij de manier waarop mensen leven en werken? De pensioendialoog die het ministerie van SZW is gestart moet helpen deze vraag te beantwoorden. In het gesprek met Klijnsma vertelden de pensioenbestuurders wat zij belangrijk vinden voor een goede pensioenregeling. Naast een goede pensioenregeling voor jong en oud is voor SPF belangrijk dat de administratieve lastendruk rond pensioen voor fysiotherapeuten beperkt wordt. Iets waar de afgelopen jaren zeker geen sprake van was. Denk aan de fiscale regels rond de inkomensopgave.

Pensioen voor jong en oud
In de pensioendiscussie is steeds weer de vraag wat beslissingen voor alle generaties betekenen. Daarom vindt de staatssecretaris het belangrijk dat in de pensioenbesturen jongeren en ook vrouwen voldoende vertegenwoordigd zijn. Je kunt aan het bestuur zien dat dit bij SPF wel goed zit. Generaties hebben elkaar nodig voor het delen van risico’s. Maar verder is het uitgangspunt bij SPF dat er zo min mogelijk overdracht is tussen generaties. De premie die je nu betaalt is voor jouw pensioen later.

En meer...
Er zijn meer plekken waar SPF opkomt voor de belangen van fysiotherapeuten. Zo is onze voorzitter ook actief in het bestuur van de Pensioenfederatie. Dat is de belangenbehartiger van bijna alle pensioenfondsen in Nederland. SPF gaat helaas niet over de inkomens en tarieven voor fysiotherapeuten. Maar benadrukt waar mogelijk het belang van voldoende inkomen om voor een goed pensioen te kunnen sparen.

Klijnsma en jonge pensioenbestuurdersStaatssecretaris Klijnsma en jonge pensioenbestuurders