Maatschappelijk verantwoord beleggen, een nobrainer?

Tegenwoordig leest u in de media continu over maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) door pensioenfondsen. Vaak is dat positief nieuws, maar soms zijn het ook kritische berichten.

Maatschappelijk verantwoord beleggen, doet SPF dat?
Om uw (toekomstige) pensioen te betalen moet SPF uw ingelegde premie beleggen. Dat is Ć©cht nodig, want ongeveer 1/3 van uw pensioen bestaat uit uw ingelegde premies en 2/3 uit het rendement op de beleggingen. SPF doet er alles aan om op een zo verantwoord mogelijke manier te beleggen.

We volgen hierbij de doelstellingen van het Global Compact van de Verenigde Naties. Die gaan over mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en anticorruptie. Daarnaast kiest SPF er nadrukkelijk voor om niet te beleggen in producenten van controversiƫle wapens. Het beleggen van uw premie op een maatschappelijk verantwoorde manier kost geen extra rendement.

SPF denkt goed na over het maatschappelijk verantwoord beleggen en doet dit stapsgewijs. Afgelopen jaren hebben we grote stappen gemaakt en we willen ook in de toekomst steeds meer maatschappelijk verantwoord beleggen. Daar werken we constant aan.

Het is belangrijk om te weten wat u vindt van MVB
Regelmatig controleren wij daarom bij onze deelnemers hun visie op MVB. Eind van dit jaar of begin 2022 willen wij hierover alle deelnemers een uitvraagsturen. We hopen dat u uw mening dan met ons deelt!

Meer over Verantwoord Beleggen