Je bent bijna fysiotherapeut!

student

Nog even en je hebt je diploma op zak! Gefeliciteerd!

Wat regel je voor je pensioen?
Ga je straks in loondienst werken of begin je als zzp’er? Ga je aan de slag als 1e-lijns fysiotherapeut of ga je werken in een ziekenhuis? Allemaal keuzes die je gaat maken als pas afgestudeerd fysiotherapeut.

Doe de Pensioen Workout!
Via de Pensioen Workout zie je binnen 5 minuten wat deelnemen aan SPF betekent:

pensioen workout - aanmelden

Handige online checklist
Wat je ook gaat doen, je vindt hier informatie die je nodig hebt als je straks gaat werken als fysiotherapeut in de eerste lijn. Bekijk de checklist voor beginnende fysiotherapeuten.

Heb je vragen over je pensioen?
Op onze website vind je snel informatie over het aanmelden, de pensioenpremie en de pensioenregeling bij SPF. De pensioenregeling is samengevat in Pensioen 1-2-3.

Bekijk Pensioen 1-2-3

3 redenen om direct lid te worden van Deelnemersvereniging (DPF) als je start als fysiotherapeut:
1. een collectieve regeling biedt voordelen die je niet hebt als je zelf spaart.
2. met jouw lidmaatschap heb je een stem en heb je invloed op jouw pensioenregeling.
3. een lidmaatschap kost je niets!

Bekijk info DPF

Kom je er zelf toch niet uit?
Bel ons of stuur ons een e-mail. We helpen je graag!

Ook interessant om te lezen

nuietsdoenaanjepensioen.nl

Vragen? Misschien staat het antwoord hierbij:

Vanaf het moment dat je start als fysiotherapeut in de 1e lijn kun je je aanmelden bij SPF. Als je nog geen fysiotherapeut bent, kun je niet deelnemen aan het pensioenfonds.

Je meldt je aan via Aanmelden. We leggen daar duidelijk uit hoe je je aanmelding regelt.

Als je deelnemer bij SPF wordt, betaal je elke maand pensioenpremie. De pensioenpremie die je gaat betalen, hangt af van je inkomen en van het aantal uur dat je werkt. Zodra je bent aangemeld vragen wij je om het inkomen dat je verwacht te gaan verdienen door te geven. Als je net aan de slag bent, kan het lastig zijn om dat inkomen te bepalen. Op de website staat een rekenhulp die je daarbij kan helpen. Meer over de hoogte van jouw premie lees je bij Premie 2022.

Wist je dat:
• Je de pensioenpremie in mindering kan brengen op je brutoloon bij je belastingaangifte? Lees de voorwaarden daarvoor bij Belastingaangifte.
• Pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde is? Vraag in je arbeidsvoorwaardengesprek of je werkgever mee wil betalen aan je pensioenpremie.

Je meldt je bij ons aan. Bij de startdatum geef je je 1e startdatum door. Vervolgens geef je je inkomensgegevens door via Mijn pensioen. Deze gegevens geef je per werkgever door. SPF telt de inkomensgegevens bij elkaar op. Je ontvangt 1 nota voor 2 werkgevers.

Let op: je hoeft alleen het inkomen vanuit 1e lijns werkgevers door te geven.

Je hoeft dan bij SPF alleen de informatie door te geven van de 1e lijn werkgever. Gegevens over inkomen en startdatum van je 2e lijns werkgever hoef je niet door te geven aan SPF.