Via DPF beslis je mee over je pensioen

Je inspraak is geregeld en het kost je niets:

 ✔  Je bent welkom op onze jaarlijkse ledenvergadering waar we wijzigingen en ontwikkelingen rond je pensioen bespreken.
 ✔  Je kunt (schriftelijk) meestemmen over belangrijke wijzigingen van onze pensioenregeling.
 ✔  Je hebt inspraak in de samenstelling van het bestuur van ons pensioenfonds.
 ✔  Je hebt invloed op het reilen en zeilen van onze deelnemersvereniging.

Nog geen lid van DPF? Meld je aan
Ben je nog geen lid en wil je dat wel worden? Meld je dan (opnieuw) aan. Het lidmaatschap kost niets. Aanmelden doe je via Mijn pensioen. Afmelden kan ook bij Mijn pensioen. Je ziet dan af van je inspraak.

Bekijk de video over DPF

Ik meld me aan als lid DPF

Ben je gepensioneerd of bouw je geen pensioen meer bij ons op?
Ook dan is jouw lidmaatschap belangrijk. Je kunt je steun uitspreken voor het behoud van de pensioenregeling en je krijgt als lid een stem in de bestuurssamenstelling van het pensioenfonds. Daardoor oefen je ook invloed uit op het beleid.

Samen je pensioen regelen heeft voordelen
Samen pensioen opbouwen is voordeliger dan zelf je pensioen regelen. Het bespaart kosten en levert je een hoger pensioen op. Waarom?

  • Je profiteert van de schaalvoordelen van onze verplichte, collectieve pensioenregeling. We spreiden samen de risico's, delen samen de rendementen en kopen samen diensten in.
  • Je mag de hele pensioenpremie aftrekken voor de belasting. Voor een spaartegoed geldt dit niet.
  • Ga je met pensioen? Dan blijft je pensioen ‘renderen’. Je pensioen blijft dus groeien. Dat is belangrijk, want geld wordt met de jaren minder waard. Bij banksparen en lijfrente gelden andere regels en beperkingen.
  • SPF streeft geen winst na. Het beleggingsrendement is direct voor alle deelnemers. Ook zijn er geen hoge vergoedingen of een bonus voor bestuurders. En geen sponsorschap van voetbalclubs of evenementen. Alle inleg gaat naar je pensioen.
  • De bestuurders van ons pensioenfonds en van de vereniging zijn ook fysiotherapeut, net als jij. Ons pensioenfonds is dus echt van, voor en door fysiotherapeuten.