Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op de vragen die vaak worden gesteld.

TOP-10 vragen

U gebruikt hiervoor het online aanmeldformulier. Als wij uw gegevens binnen hebben, krijgt u van ons een bericht. Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier bij Aanmelden.

U gebruikt hiervoor het online afmeldformulier. U logt hiervoor in op Mijn pensioen en kiest voor het formulier Einde deelname. Als wij uw gegevens binnen hebben, krijgt u van ons een bericht. Kijk voor meer informatie ook bij Andere baan en/of Werkloos.

Met de premiecalculator berekent u zelf uw pensioenpremie en uw pensioenopbouw. U heeft hiervoor uw deeltijdpercentage en uw beroepsinkomen nodig. Kijk voor meer uitleg en de premiecalculator bij Premie berekenen.

U logt hiervoor in op Mijn pensioen en kiest voor Mijn archief. U vindt daar een overzicht van uw premienota’s en wijzigingsnota’s.

Bij de berekening van uw beroepsinkomen maakt het uit of u in loondienst of als zelfstandige werkt. Kijk voor meer informatie bij Inkomen opgeven.

U deelt hiervoor het aantal werkuren per week uit uw contract door het aantal werkuren dat bij uw werkgever gebruikelijk is. Met de premiecalculator berekent u zelf het deeltijdpercentage. Lees meer bij Premie berekenen.

U logt hiervoor in op Mijn pensioen en kiest voor Mijn archief. Hier vindt u al uw pensioenoverzichten en andere berichten. Kunt u het pensioenoverzicht zelf niet printen? Vraag dan een kopie van uw pensioenoverzicht aan via Contact, kies hier voor 'stuur ons een e-mail'.

Gaat u in Nederland trouwen of wordt u geregistreerd partner? Dan hoeft u uw partner niet zelf bij ons aan te melden. Gaat u samenwonen? Dan moet u uw partner wél zelf bij ons aanmelden. Kijk voor meer uitleg bij Trouwen of samenwonen. Als u in het buitenland woont, moet u uw partner altijd zelf bij ons aanmelden. U meldt uw partner aan via Mijn pensioen, kies voor Formulieren.