Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u het antwoord op de vragen die vaak worden gesteld.

TOP-10 vragen

U meldt zich aan met het online aanmeldformulier. Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen, sturen wij u een welkomstbericht. Bij Aanmelden vindt u het aanmeldformulier en meer informatie over wat u nodig heeft om u aan te melden.

U meldt zich af met het online afmeldformulier. Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen, sturen wij u een bevestigingsbericht. Als u een andere baan krijgt en een ander pensioenfonds, vindt u het afmeldformulier en meer informatie over het veranderen van pensioenfonds bij Andere baan. Bent u werkloos en gestopt als fysiotherapeut? Bij Werkloos vindt u het afmeldformulier en meer informatie over het stoppen met werken als fysiotherapeut.

De premie wordt berekend aan de hand van uw beroepsinkomen minus de franchise (=pensioengrondslag), uw eventuele deeltijdpercentage en het premiepercentage dat voor u van toepassing is. Bereken eenvoudig uw premie via de Rekenhulp.

Meer over de berekening van uw premie vindt u bij Premie.

Op de pagina Betaling van uw pensioenpremie vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het aanpassen van uw rekeningnummer.

U kunt alle premienota's vinden bij Mijn pensioen.

Bij Betaling van uw pensioenpremie vindt u allerlei praktische informatie over premie betalen.

Uw beroepsinkomen wordt anders berekend als u in loondienst bent of als u zelfstandige bent. Lees meer over het vaststellen van uw beroepsinkomen bij Hoe geeft u uw inkomen op?.

U bent in loondienst
Hoe stelt u uw deeltijdpercentage vast? Het deeltijdpercentage is gelijk aan het deeltijdpercentage zoals in de arbeidsovereenkomst is overeengekomen.

U bent zelfstandig of zelfstandig waarnemer
Hoe stelt u uw deeltijdpercentage vast? Het deeltijdpercentage is gelijk aan het aantal werkuren per jaar, uitgedrukt in een percentage van een voltijds aantal uren van 1.750 uur per jaar. Om dit te kunnen berekenen is er de Rekenhulp deeltijdpercentage, op de pagina Inkomen opgeven.

U vindt uw pensioenoverzicht (UPO) in uw persoonlijke, beveiligde omgeving 'Mijn pensioen'. Uw UPO vindt u daar in Mijn archief. Heeft u er voor gekozen het pensioenoverzicht alleen nog digitaal te ontvangen dan krijgt u geen exemplaar meer per post. U kunt uw gemaakte keuze wijzigen via Mijn pensioen. Kies daarin voor de tab 'Contactgegevens'.

Woont u in Nederland en bent u gehuwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan hoeft u niets te doen. Wij krijgen hier automatisch bericht van via de gemeente waarin u woont.

Heeft u een samenlevingscontract? Dan moet uw partner zelf aanmelden. Trouwde u in het buitenland? Meld uw partner dan ook zelf aan. U gebruikt daarvoor het online aanmeldformulier partner in Mijn Pensioen en u stuurt daarbij een bewijs mee van samenwonen of trouwen.

Bij Trouwen en/of samenwonen vindt u ook informatie over het aanmelden en wat u mee moet sturen.