Pensioen is nu geld opzij zetten voor later

Pensioen is niet moeilijk. Het is geld opzij zetten voor later. Zodat je dan ook leuk kan leven. Als fysiotherapeut doe je automatisch mee met de pensioenregeling van SPF. Voordeel is dat er een belangrijke basis ligt voor je inkomen straks. Maar het is niet meer dan een basis.

Wil je meer: kom in actie en maak keuzes die bij jou passen
Dat begint bij het verkrijgen van overzicht. Wat is mijn inkomen straks en past dat bij het uitgavenpatroon dat ik dan heb? We horen vaak dat de accountant wel helpt bij het jaarlijkse fiscale overzicht, maar onvoldoende inzicht geeft in je toekomstige financiële positie. Hierdoor blijf je vaak met specifieke vragen zitten over pensioen, lijfrente, praktijkstaking en financieringen.

Je kunt er dan voor kiezen om een financieel adviseur te raadplegen
Hoe kies je die? Kijk voordat je een keuze maakt op afm.nl. Daar vind je informatie over het controleren van de persoon die je kiest en over de kosten. Ook de consumentenbond kan je op weg helpen.

DPF heeft enkele jaren geleden marktonderzoek laten doen en tijdens enkele FysioExpo’s pensioengesprekken met een aantal DPF leden laten voeren door financiële adviseurs van FP Advies en Jacco Los van Comminz. De gevoerde gesprekken werden door die leden positief ervaren. De adviseurs van beide partijen waren goed op de hoogte van onze beroepspensioenregeling.

Wist je dat we 1 dag in de week werken voor ons pensioen?
DPF helpt je graag inzicht te krijgen in je inkomen later. Bij Pensioencheck vind je een handige checklist waarmee je meer inzicht krijgt in je financiële situatie straks. Je vindt er ook linkjes naar enkele interessante websites over pensioen.

Pensioenoverzicht bij SPF
Op de website van SPF kun je via Mijn pensioen voorbeeldberekeningen maken van je pensioen bij 'Wat als...' Probeer eens uit welke invloed bepaalde keuzes hebben op je pensioen. Bijvoorbeeld eerder stoppen met werken.

Mijn pensioen