Basispensioen

SPF mag volgens de wet één verplichte pensioenregeling aanbieden. In 2016 koos SPF ervoor om verder te gaan met de eenvoudige Basisregeling.

Basisregeling
In de Basisregeling bouwt u een basispensioen op. Namelijk een ouderdomspensioen, een partnerpensioen en een wezenpensioen. Het is verstandig om zelf of met een financieel adviseur te kijken of uw pensioen uit de Basisregeling straks voldoende is. U heeft dan nog de tijd om zelf eventueel voor een aanvulling te zorgen. Bijvoorbeeld via banksparen, door te beleggen of door een verzekering af te sluiten. Binnen onze pensioenregeling kunt u bijsparen door zelf extra premie in te leggen.

BasisPlusregeling
Bouwt u pensioen op in de eerdere BasisPlusregeling? Dan kunt u dat blijven doen zolang u als fysiotherapeut werkt. U kunt ervoor kiezen om over te stappen naar de Basisregeling. U betaalt dan minder premie, maar bouwt ook minder pensioen op. Overstappen kan maar 1 keer. Een overstap heeft gevolgen voor het partnerpensioen. Uw partner moet hiervoor een handtekening zetten.