Waardeoverdracht

Krijgt u een andere baan? En heeft u eerder pensioen opgebouwd? Dan kunt u dit pensioen meestal meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Dit heet waardeoverdracht. De financiële situatie van beide pensioenuitvoerders moet dan wel goed genoeg zijn.

U start als fysiotherapeut in de 1e lijn
Dan kunt u pensioen bij uw vorige pensioenuitvoerder meenemen naar SPF.

 • Vergelijk uw eerdere en uw nieuwe pensioenregeling
  In het Pensioen 1-2-3 leest u alles over onze pensioenregeling. In de Pensioenvergelijker (pdf) zijn de belangrijkste gegevens al voor u ingevuld. Bepaal op basis van deze gegevens of u voor waardeoverdracht kiest. Twijfelt u? Laat u dan adviseren door een pensioendeskundige.
 • Waardeoverdracht aanvragen
  Log hiervoor in op Mijn pensioen en kies voor Wat als...u van baan verandert. Kies onderaan voor de button 'Waardeoverdracht aanvragen' en vul uw gegevens in. Wij vragen de waarde van uw pensioen op bij uw vorige pensioenuitvoerder. U krijgt daarna van ons een opgave. Bent u het eens met deze opgave? Dan regelen we de waardeoverdracht voor u.

Mijn pensioen

U werkt niet langer als fysiotherapeut in de 1e lijn
Dan kunt u uw pensioen bij SPF meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder.

 • U kiest voor waardeoverdracht naar uw nieuwe pensioenuitvoerder
  Vraag waardeoverdracht dan bij uw nieuwe pensioenuitvoerder aan.
 • U heeft een klein pensioen
  Dan regelen wij de waardeoverdracht automatisch voor u. Dit doen we alleen als uw pensioen lager is dan € 594,89 (2023) per jaar.
 • U kiest niet voor waardeoverdracht
  Dan krijgt u vanaf uw pensioendatum een pensioen van SPF. Uw partner en kind(eren) houden recht op partner- en wezenpensioen. Uw pensioen wordt jaarlijks verhoogd met een toeslag van 2% (onvoorwaardelijke indexatie).