SPECIAAL VOOR STUDENTEN FYSIOTHERAPIE

Student

Op dit moment ben je ongetwijfeld druk met het volgen van colleges of loop je stage. Daardoor ben je misschien nog niet bezig met hoe je leven eruitziet ná je opleiding Fysiotherapie. Juist tijdens de overgang van het studentenleven naar je werkende bestaan, moet je veel regelen. Een van de dingen is je inkomen voor later: je pensioen.

Vanaf het moment dat je start als fysiotherapeut in de 1e lijn kun je je aanmelden bij SPF. Als je nog geen fysiotherapeut bent, kun je niet deelnemen aan het pensioenfonds.

Je meldt je aan via Aanmelden. We leggen daar duidelijk uit hoe je je aanmelding regelt.

Als je deelnemer bij SPF wordt, betaal je elke maand pensioenpremie. De pensioenpremie die je gaat betalen, hangt af van je inkomen en van het aantal uur dat je werkt. Zodra je bent aangemeld vragen wij je om het inkomen dat je verwacht te gaan verdienen door te geven. Als je net aan de slag bent, kan het lastig zijn om dat inkomen te bepalen. Op de website staat een rekenhulp die je daarbij kan helpen. Meer over de hoogte van jouw premie lees je bij Premie 2022.

Wist je dat:
• Je de pensioenpremie in mindering kan brengen op je brutoloon bij je belastingaangifte? Lees de voorwaarden daarvoor bij Belastingaangifte.
• Pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde is? Vraag in je arbeidsvoorwaardengesprek of je werkgever mee wil betalen aan je pensioenpremie.

Je meldt je bij ons aan. Bij de startdatum geef je je 1e startdatum door. Vervolgens geef je je inkomensgegevens door via Mijn pensioen. Deze gegevens geef je per werkgever door. SPF telt de inkomensgegevens bij elkaar op. Je ontvangt 1 nota voor 2 werkgevers.

Let op: je hoeft alleen het inkomen vanuit 1e lijns werkgevers door te geven.

Je hoeft dan bij SPF alleen de informatie door te geven van de 1e lijn werkgever. Gegevens over inkomen en startdatum van je 2e lijns werkgever hoef je niet door te geven aan SPF.

Veel zaken die je moet regelen na je studie komen niet tijdens je studie aan bod. Daarom slaan KNGF, ABN AMRO en Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten de handen ineen: wij helpen je met een kickstart van jouw carrière. Onlangs hebben wij een webinar ‘Afgestudeerd, en dan?georganiseerd met KNGF, ABN-AMRO. De presentatie en de handouts vind je op deze pagina.

Presentatie afgestudeerd en dan?

Heb je het webinar gemist?
In het najaar houden KNGF, ABN-AMRO en SPF weer een webinar speciaal voor de student fysiotherapie. Houd voor meer informatie de intranetpagina van je hogeschool en social media in de gaten.

KNGF

Sheila van der Laan is fysiotherapeute en Starterscoach bij het KNGF. Zij vertelt uit eigen ervaring wat je absoluut moet weten en doen als je start als fysiotherapeut. Zoals de voorwaarden rondom BIG-Registratie, de nut en noodzaak van het kwaliteitsregister en wat zijn belangrijke arbeidsvoorwaarden. Zij kent de valkuilen en zal je vertellen hoe je deze kunt voorkomen.

ABN AMRO

Jorrinde Siep is sectorspecialist op het gebied van fysiotherapie bij ABN AMRO Bank. Zij neemt je mee in de te nemen stappen bij een praktijkstart- of overname, legt uit wat goodwill is en hoe je dit kunt financieren. Zij gaat in op het opstellen van een goed ondernemingsplan. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

SPF

Als beginnend fysiotherapeut in de 1e lijn moet je veel dingen regelen, één daarvan is je pensioen. Pensioen opbouwen is simpel gezegd nu geld opzijzetten voor je inkomen later. In dit webinar maak je kennis met het pensioenfonds voor fysiotherapeuten. Belangrijk want je bent straks zelf verantwoordelijk voor je pensioenopbouw.

Downloads