SPF indexeert pensioenen jaarlijks

Bij SPF krijgt u jaarlijkse een vaste verhoging van 2%. Dat doen we al jaren en daarom blijft uw Fysiopensioen op niveau. Er zijn maar weinig andere pensioenfondsen die dit hebben.

De eventuele extra indexatie gaat niet verloren
SPF wil graag heel snel overgaan naar een nieuwe pensioenregeling in het nieuwe pensioenstelsel, als het kan per 1 januari 2024. Daarom schuiven we de eventuele extra indexatie voor ons uit. Die gaat niet verloren, want op het moment dat we de pensioenpotjes verhuizen naar de nieuwe pensioenregeling, krijgt iedereen waar hij of zij recht op heeft. Dan verdelen we alles eerlijk.

Een goede financiƫle positie is nodig
Een goede financiĆ«le positie is nodig als we per 1 januari 2024 over willen gaan naar een nieuwe pensioenregeling in het nieuwe pensioenstelsel. Als we op dit moment de pensioenen niet extra verhogen, hebben we nu en in de nabije toekomst een goede dekkingsgraad. SPF is van plan om eerder over te stappen naar een nieuwe pensioenregeling vergeleken met veel andere pensioenfondsen. Daarom is deze keuze voor ons en onze deelnemers heel belangrijk.

Doreth van den Heuvel legt het besluit uit
SPF voorzitter Doreth van den Heuvel sprak over het besluit om de pensioenen nu niet extra te indexeren.