Uw jaarlijks pensioenoverzicht komt eraan

Uw pensioenoverzicht laat een schatting zien van het pensioen dat u kunt verwachten van SPF op basis van uw huidige pensioenopbouw. Het helpt u om een idee te krijgen van de hoogte van uw inkomen na uw pensionering.

Controleer uw persoonlijke gegevens
Eventuele fouten kunnen invloed hebben op uw pensioenberekening straks, dus controleer altijd uw persoonlijke gegevens: naam, geboortedatum, aanvang van de pensioenopbouw. Maar ook of uw partner bij ons geregistreerd is.

Maak een lijst van verwachte uitgaven na uw pensionering
Door uw pensioenoverzicht te vergelijken met uw verwachte kosten na uw pensionering, kunt u beoordelen of uw pensioeninkomen dan voldoende zal zijn. Denkt u dat het niet voldoende is, dan is het wellicht verstandig om nu extra geld opzij te zetten. U kunt extra pensioensparen bij SPF. Ook onze nieuwe pensioenregeling biedt straks deze mogelijkheid om extra pensioen op te bouwen door vrijwillig extra premie in te leggen. Op de site van de belastingdienst leest u meer over de ruimere mogelijkheden over sparen in het nieuwe pensioenstelsel.

Dit persoonlijk pensioenoverzicht is een indicatie
De werkelijke hoogte van uw pensioen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals economische en persoonlijke omstandigheden maar ook van veranderingen in de wetgeving. Het is slim om elk jaar uw pensioensituatie te bekijken en indien nodig aanpassingen te doen om uw pensioendoelen te bereiken. 

Ook interessant voor u om te lezen:
Voor een totaaloverzicht van al uw pensioenpotjes, kijkt u op mijnpensioenoverzicht.nl.