Wouter Molenaar

Wouter Molenaar
Persoonlijke informatie Ik woon in Volendam en werk sinds 11 jaar als fysiotherapeut. In 2012 heb ik mijn Master in de manuele therapie behaald aan de SOMT en in 2014 mijn Master of Science aan Vrije Universiteit van Brussel. Ik ben mede eigenaar van Fysiogroep Waterland met 3 locaties in de gemeente Waterland. Voordat ik fysiotherapeut werd heb ik Management, Economie en Recht gestudeerd aan de (toenmalige) HES in Amsterdam. Na het behalen van mijn Bachelor ben ik vervolgens gaan werken in de bankensector voor Credit Agricole.
In welke commissie(s) zit je?

Ik ben aan het voorsorteren om op termijn plaats te nemen in de beleggingsadviescommissie.

Wat is je missie binnen het bestuur? Samen met het bestuur maak ik met hard voor het feit dat er een pensioen is dat past bij onze beroepsgroep. Een pensioen met een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen de laagst mogelijke kosten. We gaan over naar een nieuw contract. Hier wil ik de opgebouwde belangen en rechten van de fysiotherapeuten zoveel mogelijk waarborgen en behartigen.
Wanneer is je interesse voor 'pensioen' gestart en waar kwam dat door? Een aantal jaren geleden ben ik mijzelf goed gaan verdiepen in mijn eigen pensioen. Zowel mijn pensioenvoorziening bij SPF en de mogelijkheden van vermogensopbouw daarnaast. Zo is mijn interesse in pensioen ontstaan. Na een aantal prettige discussies met bestuursleden van het fonds wilde ik hier zelf ook een bijdrage aan leveren.
Wil je nog iets kwijt waarover we geen vraag hebben gesteld? Er staan ons in de toekomst veel veranderingen te wachten, zowel in het vak fysiotherapeut als op het gebied van pensioenen. Pensioen is vaak iets waar we ons niet mee bezig houden als we starten als jonge fysiotherapeut maar juist in deze fase kun je het meeste opbouwen doordat het vermogen nog lang winst kan opleveren. Het pensioen bij het SPF kun je zien basispensioen, verdiep jezelf erin op jonge leeftijd of dit voldoende is.
Wat zijn je relevante nevenfuncties? Mede-eigenaar van Fysiogroep Waterland (VOF)