Maaike Hof (aspirant)

Maaike Hof
Maaike Hof
Aspirant
Persoonlijke informatie Ik ben sinds 2018 werkzaam als zelfstandig fysiotherapeut en ik ben dus een actieve deelnemer van het pensioenfonds. Ik ben pas relatief laat fysiotherapeut geworden, en tot 1 december 2020 was ik ook nog werkzaam bij een grote pensioenuitvoerder op de beleggingsafdeling. Ik heb mij daar zowel gericht op vastgoed beleggingen alsmede duurzaamheid in zijn algemeenheid.
In welke commissie(s) zit je? Als aspirant-commissielid zal ik deelnemen aan de beleggingscommissie.
Wat is je missie binnen het bestuur? Mijn missie binnen het bestuur is om niet alleen te streven naar een goed pensioen (in geld) voor alle deelnemers, maar er ook naar te streven dat hier van kan worden genoten in een duurzame wereld. Door oog te houden op de impact van de beleggingen van SPF op de maatschappij en het klimaat.
Wanneer is je interesse voor 'pensioen' gestart en waar kwam dat door? Mijn interesse in ‘pensioen’ is eigenlijk al gestart gelijk na mijn afstuderen als Msc. Real Estate Finance. In mijn eerste baan was ik werkzaam in London bij een consultant die voornamelijk Engelse pensioenfondsen als goede doelen adviseerde over beleggingen. En daarna heb ik in Nederland bij verschillende pensioenuitvoerders gewerkt. Dit heeft mij een goed beeld gegeven van de verschillende pensioensystemen en hoe verschillende pensioenfondsen hun uitvoering hebben ingericht. Hoe lang ik in de pensioensector werkte des te meer interesse ik heb gekregen hierin. .
Wat zijn je relevante nevenfuncties? Zelfstandig Fysiotherapeut, Hof Fysiotherapie
Lid Consilium KNGF